Actualizări recente:

# înscrierea în înv. primar

# Secțiunea examenelor 2021

# Săptămâna meseriilor

# anunț curs prim ajutor

# ofertă educațională

# psihologul școlar

# oferta educațională 2020-2021 + liceu SERAL

Profilul liceului

Liceul Tehnologic „Grigore C. Moisil” este furnizor de educație într-o zonă situată în partea de sud a județului Maramureș, orașul Târgu Lăpuș reprezentând polul de dezvoltare socio-economică a Țării Lăpușului în componența căreia intră cele 13 sate aparținătoare orașului, precum și comunele: Suciu de Sus, Groșii Țibleșului, Băiuț, Cupșeni, Vima Mică, Lăpuș și Coroieni. 

 

Dintre localitățile apropiate Țării Lăpușului și cu care locuitorii zonei Lăpuș păstrează o vie legătură culturală și economică amintim: Cernești, Preluca Veche, Preluca Nouă, Copalnic Mănăștur iar din județul Sălaj, Poiana Blenchii, Gâlgău și Ileanda. 

În anul școlar 2020-2021, în cadrul Liceului Tehnologic „Grigore C. Moisil” funcționează 5 grupe de copii preșcolari, 13 clase de învățământ primar, 9 clase de învățământ gimnazial, 20 clase de liceu zi, liceu seral și învățământ profesional

cu durata de 3 ani. 

Profilele și domeniile de pregătire ale claselor de liceu sunt cele de servicii cu domeniile economic și comerț și tehnic cu domeniile construcții, mecanică, CAD, industrie textilă și pielărie. Elevii claselor de profesională se pregătesc în cadrul construcțiilor și industriei textile, iar anul școlar viitor dorim înființarea unei clase din domeniul industriei lemnului. 

 

În anul școlar 2020-2021, pe lângă cei 49 de copii care frecventează învățământul preșcolar, s-au înscris 286 de elevi în ciclul primar, 175 în ciclul gimnazial, 300 elevi în ciclul liceal și 124 elevi în învățământul profesional. 

 Personalul școlii este format din 67 cadre didactice, majoritatea cu gradul didactic I și cu o experiență deosebită, 7 cadre didactice auxiliare și 13 angajați ca personal nedidactic.

Deci, condițiile de formare și de integrare socială există, de reducere a excluziunii sociale de asemenea, rămânând un singur factor de îndeplinit și anume, voința celor care sunt implicați în procesul de educație. 

 

Chiar dacă unii dintre elevii școlii au abandonat cursurile, acest lucru se datorează condițiilor familiale și mijloacelor precare de întreținere necesare perioadei de școlarizare și nu faptului că meseriile pentru care se pregătesc, nu ar fi căutate pe piața muncii.

Dimpotrivă, acest lucru este demonstrat de numărul mare de elevi angajați după absolvire în diverse domenii de activitate.

Adresa: Târgu Lăpuș, str. Mihai Eminescu, nr. 3-5

Tel/fax 0262384446, 0262384275

e-mail: tehnotgl@gmail.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now