top of page

Proiecte  2019-2020

 

-decembrie 2019

“Să ne păstrăm valorile, tradiția și credința”.

Mai multe informații:

Link extern 1

Link extern 2

 Târg de uniformă și carte școlară

Ediția I

An școlar 2013-2014

 Elevii din Târgu Lăpuș se pricep la târguit

 

   Acesta este concluzia la care am ajuns în urma participării la Târgul de uniformă și carte școlară care a avut loc vineri,25 octombrie 2013, la Liceul Tehnologic „Grigore Moisil”.

    Cei care au organizat târgul au dat dovadă de o inițiativă prea bună pentru a trece neobservată sau neapreciată.

    Beneficiile rezultate sunt multiple:

 - Elevii au avut posibilitatea să-și exerseze, să-și pună în valoare și să-și perfecționeze abilitățile de negociere;

  - Caracterul practic al activității: în sălile de clasă unde a avut loc târgul s-a întâlnit cererea cu oferta.Uniformele și manualele oferite spre vânzare au fodt frumos expuse la stand sau pe magini, spațiul din mijloc rămânând liber pentru a se putea deplasa cumpărătorii;

  - Caracterul util: o parte din vânzători au reușit să vândă manualele din anii anteriori,uniformele care le-au rămas mici,iar o parte dintre cumpărători au reușit să-și achiziționeze,la prețuri avantajoase,bunurile de care au nevoie;

  - Dezvoltarea relațiilor dintre clasele de elevi,dintre cadre didactice, dintre elevi și cadre didactice. S-a creat cadrul pentru a interacționa elevi de diferite vârste precum și foști elevi care au venit să vândă.

    Au fost preșenți în număr mare elevii din clasele cu profil Economic și Comerț: a XII-a A, a XI-a A,a XI-a B, alături de elevi din alte clase.

   Participanții au dat dovadă de seriozitate, profesionalism, spirit practic, capacitate de convingere, implicare activă, toate acestea fiind calități indispensabile unui bun negociator. Dintre acestea, capacitatea de convingere are un rol important și se referă, printre altele, la credibilitate. Cu siguranță, credibilitatea reprezintă un element cheie când vine vorba de comerț, iar credibilitatea are de-a face cu caracterul. Faptulcă la acest târg s-a vândut spune ceva și despre caracterul persoanelor implicate.

  În sfârșit,după părerea mea, toți participanții la târg au avut de câștigat.

Ligia CRISTIAN

Profesor ECONOMIE

  

     

  Afișul târgului 2013

 Patrula de reciclare

„Agenții Lăpușului

An școlar 2013-2014

Este toamnă!

    Într-una din zile, făcând o excursie prin împrejurimile orașului Târgu Lăpuș ( mai exact pe lângă râul Lăpuș - acesta fiind atracția verde a orașului nostru) câțiva elevi din clasa a treia, au găsit o pungă din plastic lăsată de izbeliște (așa cum din păcate se întâmplă destul de des pe la noi, of, of!).

    - Doamna învățătoare! Am găsit o pungă cu becuri și baterii, spune Mihai.

     - Cineva,cu siguranță, le-a aruncat aici neavând sau neștiind unde să le depoziteze. Noi, le vom lua și le vom duce la locul potrivit.

    Mergând mai departe, copii au găsit o râșniță spartă, un uscător de păr , un joc de Playstation, câteva neoane și o sumedenie de cd-uri. 

     Noi, copiii, împreună cu d-na învățătoare, foarte responsabili cu mediul înconjurător, le-am adunat pe toate și le-am dus în curtea Liceului Tehnologic „Grigore Moisil” din Târgu Lăpuș unde, am auzit că agenții Patrulei de Reciclare colectează DEEE (deșeuri electrice și electronice). 

     Aici, le-am predat agenților patrulei. Am crezut că aceștia sunt oameni mari îmbrăcați în șalopete.Dar nu, sunt un grup de elevi harnici de la această școală, elevi cărora le pasă de viitorul Terrei! Aceștia ne-au felicitat pentru generoasa noastră faptă,explicându-ne importanța colectării, depozitării și reciclării acestor deșeuri!

   Aceea zi  a fost importantă pentru noi deoarece vrem să luăm exemplul membrilor Patrulei de Reciclare și să fim modele pozitive pentru societatea în care trăim.

Ne pasă!

Înv. Alexandrina Onișe

 

 

 

PATRULA DE RECICLARE 2015-2016

 

 

       

Activitatea din 2015-2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

 Parteneriat educațional „Bucuria Mărturisirii”

    Proiectul educațional „Bucuria Mărturisirii”, încheiat între Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” Târgu Lăpuș, coordonatori: prof.PopMariana, prof. Petruț Mihaela, prof. Boga Ovidiu, prof.Oniga Augustin și Liceul Teoretic Carei, prof. Gașpar Angela,se desfășoară în perioada 25 septembrie 2013 - 15 iunie 2015.

    Proiectul vizează o bună cunoaștere a elevilor din cele două școli prin stimularea participării acestora la activități extracurriculare bazate pe mijloace IT&C,cât și implicarea directă prin activități de vizitare a școlilor partenere și a zonelor geografice în care se găsesc acestea și are drept scop, realizarea unui dialog deschis între elevi,părinți și cadre didactice din cele două școli,promovarea experienței pozitive din practica educativă a unor idei pedagogice valoroase, precum și cultivarea prieteniei între elevi.

    În ziua de 9 noiembrie 2013,am avut bucuria să primim vizita unui grup de elevi de laLiceul Teoretic Carei. După ce s-au făcut prezentările s-a urmărit filmul „Țara Lăpușului”,s-a vizitat școala și s-a luat o mică gustare am pornit spre a se vizita:

  •    Biserica de lemn din Rogoz, monument intrat în Patrimoniul UNESCO și Muzeul, unde l-am avut drept ghid pe părintele Chirilă Ioan;

  • Mănăstirea „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” Rohiița, Boiereni unde am fost întâmpinați cu drag de părintele stareț Vasile Filip. Am primit informații despre istoricul mănăstirii, ne-am rugat și ne-am bucurat de frumusețea acestor locuri binecuvântate de Dumnezeu.

  •  Mănăstirea „Sfânta Ana Rohia”, unde am vizitat Paraclisul, Biblioteca, Casa memorială „Nicolea Steinhardt” și am aflat date despre istoria mănăstirii,ne-am rugat și ammulțumit lui Dumnezeu,pentru această zi frumoasă de toamnă târzie.

​  La plecare elevii noștri au oferit darurile pregătite din timp pentru prietenii lor din Carei,urmând ca pe viitor să derulăm și celelalte activități cuprinse în proiectul nostru.

Prof. Pop Mariana

bottom of page